Friday, May 1, 2015

Lekstugans element

På lördag var det vackert väder och båda svärföräldrarna hade lovat att hjälpa till, med sig hade dessutom en hel del verktyg.


Svärmor fick agera barnvakt, min man fick jämna ut grunden för lättbetongblocken och svärfar fick hjälpa mig med elementen.
 
Redan innan hjälpstyrkan anlände hade jag hunnit såga ut alla delar till kortsidorna, men vinklarna på de lodräta bjälkarna hade jag inte hunnit såga. Vinklarna här skulle gå i två olika nivåer, en av dem rakt igenom och andra bara halvvägs igenom eftersom att det är i dessa vinklar som kortsidornas takstolar ska vila i.

 

När kortsidorna var klara så fortsatte vi med att såga ut delarna till de två mittersta takstolarna. Enligt instruktionerna skulle vi använda oss av vanliga bräder för att göra stödbjälkar, men vi har planer på att göra ett loft och då behöver bjälkarna vara kraftigare än så. Vi bestämde oss för att vänta med dessa tills senare för att se hur mycket material som lämnar över

Fram- och baksidan gick snabbt att göra, fönstren monterar vi dock först efter att väggarna är monterade. Takstolarna till terrasstaket fick vi också klara.


Innan vi avslutade för dagen försökte vi få in alla element i garaget i skydd för kommande regn, men kortsidorna var alltför höga och fick stå utanför.


Nästa gång får vi montera golvet och sedan lägga elementen på plats.

No comments:

Post a Comment