Sunday, May 17, 2015

Lekstugan blir grundmålad och får takfilt


Sidoväggarna är nu helt klara, de övre panelerna slogs fast i torsdags.

Taket till farstukvisten fick vi klart i fredags.


Men precis som tidigare så skedde det några missöden. Den övre panelen på den bortre sidoväggen blev lite sned vilket syns tydligt på längre avstånd. Farstukvistens tak bongar också lite på grund av att en del av panelen var vind, förutom det så stämde inte riktigt ögonmåtten här heller och vi var tvungna att jämna taket med hjälp av en handsåg. Men sånt sker och förhoppningsvis märks dessa fel inte längre när lister, färg och takfilt åkt på.


På lördag grundmålade jag alla yttre väggar. Även insidan, terrassen, listerna och dörren ska målas så fort jag hinner och vädret håller upp.
På lördagskväll dök svärfar upp igen och vi satte igång med takfilten. Tror vi tjafsade i några timmar innan vi äntligen kom igång på riktigt. Takfilten åkte upp hastigt och ner nästan lika fort, efter ett tag när vi båda var överens om att vi var av olik åsikt så satte vi igång på nytt.


Det var första gången jag skulle sätta takfilt och var starkt övertygad om att takfilt sätts fast med filtspikar. Svärfar var dock av den åsikten att takfilt kan monteras med bara limmet. Filtspikarna vi hade var för långa för denna panel och skulle troligtvis gå igenom taket. Tack vare en varmluftsblåsare och enstaka filtspikar vid takstolarna så fick vi filten monterad utan att göra taket till en spikmatta.Baksidan av taket fick vi klart och båda var vi nöjda med resultatet även om svärfar fick sig en mindre brännskada av varmluftsblåsaren.

No comments:

Post a Comment