Sunday, July 8, 2018

Pavlova

För några veckor sedan firade vi min mans födelsedag, och det gjorde vi med en Pavlova.
Har tidigare endast smakat på Pavlova en gång och visste ungefär vad det gick ut på, dvs huvudingredienserna är hemlagad maräng och vispad grädde. Därefter går variationerna lite isär, jag valde att använda lemoncurd för att styra upp all sötma.

Recept
4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk maizena
1 tsk vaniljsocker
1 tsk etikka

Lemoncurd
4 dl vispad grädde
Jordgubbar, blåbär, mnii-marshmallows, chokladbitar

Vispa äggvitorna till hårt vitt skum, och blanda sockret, maizenan och vaniljsockret sinsemellan före det försiktigt vispas ner i äggvitorna. Tillsätt sist etikkan och bre ut i önskad form (jag gjorde två rektanglar) på bakplåtspapper, grädda i 125 grader i ca 90 minuter.

När marängen har svalnat och man plocka ihop Pavlovan, varvade dock bara första våningen med lemoncurd. Låt stå i kylen någon timme före servering, då har marängbottnen blivit mjuk och är lättare att skära.
Slutresultatet var riktigt gott och det enda negativa skulle då möjligtvis vara att den inte står sig särskilt länge.

No comments:

Post a Comment