Sunday, March 13, 2016

Vårinspirerat lapptäcke till en bebis


Har tidigare också prövat på några arbeten med lappteknik men har inte riktigt haft de rätta verktygen (bara en vanlig tygsax), vilket kanske medfört en massa extra arbete. Nu har jag dock investerat i ordentliga verktyg som ska göra arbetet lättare, snabbare och smidigare. 
Beställde ett set av Fiskars som bestod av en rullkniv, skärmatta och quiltlinjal från Sinelli i januari, men verkar inte finnas i deras sortiment längre.


Eftersom att jag gjorde ett lapptäcke åt Tobias så ansåg jag att också att vårt kommande barn borde få ett helt eget lapptäcke.


Våren har fått inspirera till färgerna och mönstret. Jag har använt mig av vanligt bomullstyg till rutorna, en del som jag har hittat på kilosidan i Eurokangas och en del som har lämnat över från tidigare projekt.


Baksidan av täcket består av ett helvitt bomullstyg och täcket är fodrat med ett 2-3 mm tjockt vaddtyg. För att ge lapptäcket lite stabilitet (trots att det är litet och nödvändigtvis inte behöver det) så har jag sytt tvära sömmar genom hela täcket (framstycke, vaddtyg och bakstycke).


Avslutade arbetet med att sy fast ett vitt kantband runtom.


Effektiv tidsåtgång kanske 2-3 kvällar.

2 comments: