Friday, March 4, 2016

Kokosbollar utan kokos

Dendär känslan man upplever när man börjat baka, och inser halvvägs in i bakningen att en väsentlig ingrediens saknas. Det kan knappast förnekas att kokos har en viktig del i kokosbollar, men kokos i sig, är väl ingen direkt storfavorit i detta hushåll och bör därför kunna ersättas.


Olika personer prioriterar olika saker i sina bakverk. Vissa föredrar att det skall vara så nyttigt som möjligt, obehandlade råvaror, få ingredienser, kalorisnålt, så snabbt/enkelt att göra som möjligt etc. Jag anser att unnar man sig något extra så kan man lika bra satsa på smaken. Vilket gör att mitt recept är långt ifrån nyttigt men ack så gott.


Recept
Ingredienser:
200g rumstempererat smör
2 dl strösocker
50 g mörk choklad (använder mig av Fazers bak&dessert choklad)
7 dl havregryn
1 msk o'boy
4 msk kakao
1 msk äkta vaniljsocker
2 msk kallt starkt kaffe
Kokos (eller vad man hittar i skåpen)

1. Kör havregrynen i en hushållsmaskin, så grynen får en finare konsistens
2. Riv chokladen och blanda den med havregrynen, o'boyen, kakaon och vaniljsockret
3. Kör smöret och sockret i hushållsmaskinen
4. Blanda sedan alla ingredienser sinsemellan i hushållsmaskinen
5. Forma kulor av blandningen och rulla kulorna i kokosen
6. Låt stå kallt någon timme


Mina "kokosbollar" blev rullade i florsocker och strössel denna gång.



No comments:

Post a Comment