Tuesday, March 22, 2016

Barnkammaren

Nu är barnkammaren klar.


Det som är bra när man väntar andra barnet är att man kan återanvända en stor del av möblerna från det äldre barnet. 
Har egentligen bara köpt nya möbler åt Tobias och flyttat alla gamla möbler till detta rum. 
Fötöljen och fotpallen är från Sotka, vaggan är av märket Nursery TROLL, bordet hittade jag på villan som jag sedan rustade upp och byrån är från Ikea. Sen finns det också en vit Kallax hylla och ett vitt Hensvik klädskåp i rummet, men som inte syns på denna bild.


 Trälådan köpte jag på ett loppis för en par euro och i den har jag en del av gasvävsdukarna som man aldrig kan ha för mycket av. Giraffen är av märket Puttipaja och inhandlat från Hyvän Tuulen Puoti.


 Mattan är av märket Jox inhandlat från Lekmer.


 Från Lekmer har jag också beställt väggklistermärken.


 Lampan och träaskarna är från Minimani och dockorna har jag sytt själv.


 Metallburkarna har jag köpt från H&M Home, en för tuttar och andra för bomullspinnar.


Jag har nästan förbjudit mig själv att köpa mer barnkläder eftersom att vi har kvar allt från när Tobias var liten, och då hade vi så mycket att inte ens han hann använda alla kläder. Men ibland är det svårt att låta bli, dessa är från Kappahl.


Men att sticka kläder är ju inte samma sak som att köpa. Dessa söta små tröjor har min mamma stickat med tillhörande hängselbyxor och mössa.


De flesta kramdjuren kommer från H&M Home men grisen är från Ikea och elefanterna har jag sytt själv. Själva korgen är från Jysk.


Askarna är också av märket Jox från Lekmer och hunden är av märket Mamas&Papas.Lapptäcket på fotpallen har jag också sytt själv och kudden i fötöljen är av märket Jox från Lekmer. I vaggan syns en glimt av babynestet som jag sydde själv. Brevid babynestet syns också en matchande apa, mer om den senare.

3 comments:

 1. Jättefint barnrum!Det är något speciellt i att göra klart det där rummet för ett kommande barn❤ Älskar dom fina dockorna du sytt!
  http://nouw.com/best4baby

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! :) Jo finns massor av mönster för att göra fina Tilda dockor :)

   Delete
 2. Jättefint barnrum!Det är något speciellt i att göra klart det där rummet för ett kommande barn❤ Älskar dom fina dockorna du sytt!
  http://nouw.com/best4baby

  ReplyDelete