Thursday, October 18, 2018

Hallon- och vitchokladtårta

 
Ibland blir det kanske inte riktigt som man tänkt sig, speciellt inte när det är 30 grader varmt och alla ingredienser envisar med att smälta. Det var ungefär vad som hände när jag försökte mig på en doptårta för 45 personer i slutet av juli när värmeböljan var som värst.

Tårtan gjordes på ljusa bottnar och fylldes med två olika mousse. En hallonmousse (Blå bands) där jag tillsatte frysta hallon, och sedan en hemgjord vitchokladmousse.

Vitchokladmousse (för 45 pers tårta)
5 dl vispad grädde
400g vaniljkvarg (valio har)
300g smält vitchoklad
4 msk vaniljsåspulver

Vispa alla ingredienser sinsemellan och bre ut på tårtan.
Alla dekorationer gjorde jag i sockerpasta, och elefanterna gjordes några dagar tidigare för att de skulle hinna torka. Genom att sticka en tandpetare genom kroppen/huvudet, hölls huvudet på plats.
Tårtan var laktosfri.

No comments:

Post a Comment