Friday, September 2, 2016

Tiramisu

Ibland slår bakinspirationen till när man minst anar det, och då gäller det att ta till vara på den. Tyvärr sker det ofta väldigt tidigt på morgonen eller sent på kvällen och då får man helt enkelt använda det som man hittar i skåpen. Hos oss hittar man sällan aldrig savoiardi i våra skåp, mascarpone kan man hitta ibland men inte denna gång.
Gjorde därför en egen tiramisu på mariekex, färskost och kahlua, och den blev faktiskt helt okej.

2 ägg
3/4 dl socker
400 g färskost
1 msk kahlua
starkt kaffe
mariekex
kakao
riven mörkchoklad

Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret och färskosten med äggulorna och häll i kahluan. Vänd till sist försiktigt ner äggvitan. Blöt mariekex i kaffe och varva med färskostblandningen, kakao och riven choklad. Låt stå i kylen en par timmar före servering.

No comments:

Post a Comment