Saturday, October 31, 2015

Chokladpraliner

Förra veckan prövade jag göra praliner av kokosolja, vilket inte var någon större hit. Även denna vecka blev det praliner men av choklad istället.


Gjorde dem med två olika fyllningar. Den första med pistachnötter, salt och candy melts.


Den andra fyllningen innehöll jordgubbar, rabarber och vitchoklad.


Veckans miss: Smälter vanligtvis alltid choklad över vattenbad. Men det lär ska gå i mikron också, verkar dock kräva träning för min choklad började nästan brinna.


Goda blev pralinerna till slut, och pistachversionen blev en riktig lyckoträff. Skrev inte ner något recept men en handfull nötter, lika mycket candy melts och salt efter smak. Jordgubb- och rabarber pralinerna innehåller några jordgubbar och lika mycket rabarber. Kokade upp och silade, tillsatte en matsked honung och kokade upp igen. Lade till 50 gram vitchoklad och lät alltsammans stå på spisen tills chokladen smält.

No comments:

Post a Comment