Oftast när vi får besök passar jag på att baka (eller så får vi besök för att jag bakat?).
En enkel favorit är denna Baileys-ostkaka - supergod och superenkel.
Botten:
50g smör
10 Digestive-kex
50g smör
10 Digestive-kex
2 msk socker
Smält smöret och blanda det med de krossade kexen. Tryck ut blandningen i en ugnsform med löstagbara kanter och ställ formen i kylskåpet för kylning.
Fyllning:
1 dl Baileys
1 dl Baileys
400g naturell färskost
2 dl vispad grädde
160g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 gelatinblad
2 dl vispad grädde
160g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och blanda de sedan med den heta Baileysen. Blanda de övriga ingredienserna sinsemellan och sedan rör i Gelatinblad-Baileys-blandningen.
Häll fyllningen i formen och ställ i kylen över natten.
No comments:
Post a Comment