Förutom godistårtan blev det också en
skinkbacon smörgåstårta. Eftersom att jag inte är så förtjust i
majonnäs så böt jag ut största delen av majonnäsen mot crème fraiche
istället. Men nedan följer alltså original receptet.
Skinkröra:
200 g majonnäs
2 dl crème fraiche
2 dl gräddfil
200 g rökt skinka
2 dl purjolök
6 ägg
200 g majonnäs
2 dl crème fraiche
2 dl gräddfil
200 g rökt skinka
2 dl purjolök
6 ägg
Baconröra:
140 g majonnäs
1.5 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1,5 dl sweet chili sås
2 pkt bacon
140 g majonnäs
1.5 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1,5 dl sweet chili sås
2 pkt bacon
Täckning:
300 g Philadelphiaost
6 msk crème fraiche
Peppar
300 g Philadelphiaost
6 msk crème fraiche
Peppar
Topping:
Skivad ost (färdigskivad, fyrkantig - t.ex. Gouda)
Sallad
Körsbärstomater
Rökt skinka
Kokt ägg
Skivad ost (färdigskivad, fyrkantig - t.ex. Gouda)
Sallad
Körsbärstomater
Rökt skinka
Kokt ägg
Koka äggen och låt dom svalna.
Rör ihop majonnäs, crème fraiche och gräddfil. Strimla skinkan (ca 1cm breda bitar), finhacka purjolöken och hacka äggen (använd gärna äggskäraren till detta) och blanda ner allt i en skål.
Rör ihop majonnäs, crème fraiche och gräddfil. Strimla skinkan (ca 1cm breda bitar), finhacka purjolöken och hacka äggen (använd gärna äggskäraren till detta) och blanda ner allt i en skål.
Skär baconet i ca 1 cm breda bitar, och stek det i en torr stekpanna. Låt sedan fettet rinna av på
hushållspapper. Rör ihop bacon, majonnäs, creme fraiche, gräddfil och sweet
chilisås.
Skär bort kanterna från brödskivorna och lägg 3x4 stycken
på en bricka. Bred ut hälften av skinkfyllningen, lägg på ett lager bröd
ovanpå. Bred ut hälften av baconröra, lägg på ett lager bröd till.
Upprepa med resten av fyllningen, avsluta med ett lager bröd. Plasta tårtan och ställ in den i kylen över natten.
Rör ihop ingredienserna till täckningen och fördela jämnt över tårtan. Dekorera enligt tycke.
No comments:
Post a Comment