Sunday, April 28, 2019

Tjinuskitårta

Här kommer receptet på en ny favorit.

Recept:
Ljusa tårtbottnar

Hemgjord tjinuskisås
4 dl vispgrädde
2 dl farinsocker
en klick smör

Koka vispgrädden och farinsockret tills massan har blivit tjock under ständig omrörning, det tar åtminstone 20 min. Tillsätt smöret när du är nöjd med konsistensen, konsistense kan testas om man lägger lite sås i kallt vatten.

Fyllning
4 dl vispgrädde
1 msk strösocker
2 burkar smaksatt kvarg (Valios Irish cream & Coffee)
Mjölk (1 dl), snabbkaffe (1 tsk), vaniljsocker (0.5 tsk)
Hemgjord tjinuskisås

Vispa grädden och tillsätt strösockret. Blanda mjölken med snabbkaffepulver och vaniljsocker i ett glas. Blöt tårtbottnarna med kaffeblandingen, strö ett lager kvarg på, spritsa en kant av vispgrädden och häll slutligen den avsvalnade tjinuskisåsen i mitten. Gör detta för varje lager, och in i folie och ställ i kylen över natten.

Garnering
100g färskost
200g florsocker
200g smör

Chokladganache
200g choklad
0.5 dl vispgrädde

Chokladpopcorn
Popcorn
Choklad

Vispa ingredienserna till garneringen i en hushållsmaskin, vispa hårt och länge så konsistensen blir lägg och färgen blir riktigt vit. Bred ett jämnt lager på tårtan och låt stå i kylen igen tills garneringen stelnat.

Koka upp grädden till chokladganachen och häll den över den hackade chokladen. Häll den över tårtan, spritsa längs kanterna.

Smält chokladen till chokladpopcornen i ett vattenbad och doppa popcornen i den. Kyl ner dem och placera dem över tårtan före servering.

No comments:

Post a Comment