Monday, December 31, 2018

Nyår och morotskaka med granatäpple

2018 har varit ett händelserikt år, och trots glädjestunder så har det varit ett år fyllt av död och sjukdom. Så det är med öppna armar jag säger "hello 2019".

Recept
200g smör
2 dl socker
3 rumstempererade ägg
4,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
2 tsk kardemumma
saften från en apelsin
4 dl riven morot

Vispa smör och socker, och tillsägg ett ägg i tagen under omrörning. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sedan med smör/ägg/socker-blandningen. Pressa apelsinsaften över den rivna moroten och sedan ner i smeten. Smöra en form och grädda i 60 minuter i 175 grader.

Frosting
200g rumstempererat smör
300g florsocker
200g färskost

Vispa alla ingredienser sinsemellan.

Dekorera med granatäpple och eventuellt rosmarin.

Har därmed också invigt min julklapp, och kan varmt rekommendera KitchenAid - vilken enorm skillnad att få byta från plast till metall.
Cake toppern skärde jag ut i paff och limmade på ätbart glitter (ifall det skulle falla av lite på kakan). Hålls stående med hjälp av tandpetare.

Gott nytt år då, kära läsare!



No comments:

Post a Comment