Sunday, August 12, 2018

Rabarberkaka med kokos

Det må vara så att rabarbersäsongen är över redan för länge sedan, men denhär kakan går lika bra att göra på fryst rabarber som på färsk.

Recept
50g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
500g rabarber

Kokosglasyr
25g smör
0,5 dl ljus sirap
1 dl grädde
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan de torra ingredienserna (vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver) och rör sist ner mjölken och smöret. Häll smeten i formen och tryck i rabarbern, grädda i 30 minuter på 175 grader.
Kokosglasyren görs genom att koka upp smöret, sirapen, grädden och strösockret tills blandningen fått en gyllenbrun färg. Blanda sist ner kokosen och bre glasyren över den färdigt gräddade rabarberkakan. Grädda ytterligare 10 min på samma temperatur.
Trots att jag själv inte är särskilt förtjust i kokos, var denna kaka en positiv överraskning. Även min svärmor tyckte om den, även om hon i sin tur inte tycker om rabarber ;)


No comments:

Post a Comment