Sunday, August 27, 2017

Svartvinbärssorbet

Aldrig någonsin har vi skördat så mycket vinbär som vi har skördat i år. Vanligtvis gör jag bara saft eller fryser ner vinbären, men i år testade jag på lite fler saker, bland annat svartvinbärssorbet.

150g strösocker
2 dl vatten
500g färska, rensade svartvinbär
1 citron

Koka upp vattnet blandat med sockret, koka tills sockret smultit. Låt svalna och koka sedan upp igen med bären i. Blanda ordentligt med hjälpa av en stavmixer. 
Blanda i citronsaften och kör i en glassmaskin. Har du ingen glassmaskin så går det lika bra att sätta i frysen och röra om några gånger medan sorbeten håller på att frysa (för att undvika kristaller).
Sorbeten blir väldigt syrlig, fördrar du däremot det söta rekomenderar jag att du lägger till lite socker eller lämnar bort citronsaften.

No comments:

Post a Comment