Sunday, April 30, 2017

Struvor, munkar och mjöd

Trots att det är valborgmässoafton idag fick vi vakna till ett vackert vinterlandskap, även om man vet att snön kommer att vara kortvarig känns det ändå lite lustigt att vi just idag hade mera snö än vad vi hade på julafton. Men vädret till trots, firade vi valborgsmässoafton på ett blygsamt sätt.
Pojkarna hade redan fått sina ballonger tidigare i veckan, och jag hade förberett med hemlagad mjöd och hemgräddade munkar. Det som däremot skiljde sig från tidigare år var att jag dessutom hade gjort finska struvor (svenska struvor lär vara något helt annat).
Tidigare när jag har gjort struvor har slutresultatet nog varit något helt annant, men dessa var i klass med Fazers (som dessutom var slutsålda överallt i år).

Receptet på munkar och mjöd hittar du här.

Struvor
4 ägg
0,5 dl socker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Vispa samman ägg, socker och mjölk. Blanda de övriga ingredienserna sinsemellan, innan de rörs ner i smeten. Häll smeten i en spritspåse för bästa resultat. Oljan värmde jag till 170 grader och placerade en bakring i mitten av kastrullen, spritsade sakta ner en passlig mängd smet i ringen och friterade tills den var jämnt brun. Garnera med florsocker.

No comments:

Post a Comment