Saturday, January 14, 2017

Skräddarsy en egen babysitter

När vi väntade vårt första barn, visste vi inte riktigt vad man behövde köpa och vad man klarade sig utan. Babysitter är väl en av de saker som vissa inte skulle klara sig utan, medan andra knappt använder dem alls. Vår äldsta son hatade den, tills han fick en lillebror. Men en babysitter är ju inte avsedd för en tvååring, vilket ledde till att tyget brast. Eftersom att lillebror redan är nio månder så behöver han egentligen ingen babysitter längre, men ibland kan den komma bra till hands. Speciellt om man måste lämna honom ensam några minuter, eller om man försöker fylla diskmaskinen utan att någon unge försöker klättra in. Hursomhelst känns det onödigt att köpa en ny babysitter i detta skede, och jag valde därför att sy en ny sittdel till den vi redan hade.

Ahkera Liisa, min lokala tyg/garnaffär har varenda år i mellandagarna -50% på alla tyger, och där kan man med lite tur fynda riktiga kvalitetstyger. Det gamla tyget i sittern var alltså inte något kvalitetstyg och det var troligtvis orsaken till att det brast, trots bergränsad användning.

Att klä om en gammal babysitter var inte alls så svårt som man skulle kunna tro. Sydde ny sittdel baserat på mönstret jag tagit av det gamla tyget. Tyget är tredubbelt, fram- och baksidan ser likadan ut förutom att på baksidan finns en ficka både uppe och nere för att kunna spänna ut tyget lodrätt över ramen. Tack vare ett spänne och ett band på baksidan, motsvarande bältet på framsidan, spänns tyget också ut vågrätt. Genom att öppna spännet på baksidan kan man också lätt få loss tyget och tvätta i maskin.
Totalkostnad ungefär 4€, tidsåtgång ungefär 2 timmar.

No comments:

Post a Comment