Tuesday, December 29, 2015

Snögubbar

I Tone Finnangers bok "Satumainen talvi" finns kanske mest julinspirerade projekt. Ifjol lånade jag boken från Vasa stadsbibliotek och sydde då också bland annat snögubbar. I år köpte jag en egen bok i syfte att göra resten av figurerna i boken. Men tiden har runnit iväg utan jag ens har hunnit sätta igång. Jultemat är redan förbi men det fanns ändå en figur som inte har alltför mycket med julen att göra. En snögubbe i pyjamas.


Tror att de använder rätt så tunt tyg i böckerna vilken naturligtvis gör det lite lätthanterligare men själv använder jag lite tjockare för att få mer stabilitet. Ställde dock till det lite när kragen skulle sys men det gick an om man strök lite längre.


Själv snögubben består av fem delar; kropp, två armar och två ben. Den syr man ihop på ett nafs, speciellt eftersom att det är så pass lite att sy för hand. Notera dock att det är lättare att brodera morotsnäsan före man sytt ihop den än efteråt. Eller så gör man som instruktionerna och använder sig av en träbit istället. Pyjamasen består däremot av nio delar och tog lite längre att göra. Varje söm behövde strykas och alla fållar och knappar är sydda för hand.


No comments:

Post a Comment