Sunday, January 7, 2018

Kökshanddukar med rätt upphängning

De flesta kökshanddukar har en öggla för att hänga upp dem på en krok. I vårt kök (och troligtvis i de flesta) så har vi inga krokar. Handtagen på skåpen har fått fungera som upphängning och handduken har bara körts igenom. Detta har inte varit särskilt praktiskt med tanke på att handduken lätt faller ner på golvet efter flitig användning.
Har sett hur andra gör (de flesta som vi), men finns också enkla sätt man kan modifiera handdukar på, för att sy fast olika typer av upphängningsystem. Problemet med att sy fast ett upphägningssystem är att man i princip begränsar kökshanddukens användningsområden. Jag funderade först på att sy en sådan, men insåg ganska snabbt att jag ofta använder kökshanddukar för att täcka för plåtar - vilket inte hade varit ett alternativ för de modifierade handdukarna.
Här efter kom jag på den absolut enklaste lösningen på problemet, utan att begränsa några användningsområden. 
Genom att sy fast en knapp på den övre vänstra kortsidan och ett knapphål på den övre högra kortsidan, kan man lätt slå en knop av handduken genom öglan som bildas när knappen är stängd - genom handtaget på skåpet. 
Handduken hålls på plats utan att falla, men ändå lätt att öppna och använda på andra sätt.

No comments:

Post a Comment