Saturday, February 18, 2017

Bärtartletter

Har blivit lite mindre bakning på senaste tiden, främst för att jag själv inte äter socker. Men har ju tre provsmakare här hemma som allihop gav godkänt åt dessa bärtartletter.

Pajskal
300g vetemjöl
2 dl florsocker
125g smör
citronskal
1 äggula
4 msk vatten

Vaniljkräm
5dl mjölk
3 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
6 st äggulor
3 msk majsstärkelse
50g smör

Garnering
Bär
Florsocker

Blanda vetemjöl, florsocker och smör. Rör i citronskalet från en citron och senare äggulan, och slutligen också vattnet. Låt degen stå i kylskåpet en timme, och under tiden görs vaniljkrämen.

Koka upp mjölken och vaniljsockret. Vispa ströcker, ägg och majsstärkelse samman. Häll i den heta mjölken och koka upp blandingen igen tills den blir tjock, lägg i smöret och låt det smälta under omrörning.

Kavla ut degen och lägg i små aluminiumformar, grädda 16 min på 200 grader. Låt de svalna och fyll med vaniljkräm och bär.
Det blev ungefär 20 stycken tartletter.

No comments:

Post a Comment