Saturday, March 28, 2015

Garderob under snedtak

Förra sommaren när vi flyttade upp till andra våningen upptäckte vi hur svårt det kan vara med förvaringsutrymme under snedtak. Vi ville ha garderober precis som i vanliga sovrum fast med lutning, tydligen är efterfrågan inte alltför stor utan folk verkar vara händiga och fixar sådant själva. Det gjorde vi också.

Utgångsläget var alltså ett sovrum med lutande tak åt två håll.
Själva inredningen (förvaringssystemet) skaffade vi från IKEA; hyllor, klädstänger, skohyllor och hängare etc. Också belysningen inne i garderoberna är från IKEA.

 
Efter att förvaringssystemet monterats dröjde det länge innan vi hittade lämpliga dörrar. Den bästa lösningen skulle ha varit dragdörrar men på grund av det lutande taket gällde inga standardmått. Vi specialbeställde dörrarna från en firma i grannkommunen. Skulle nog inte rekommendera dem åt nån annan, men priset var förmånligare än från större företag. Och om de hade levererat i tid, inkl. fullständig leverans och packat så att inget gick sönder skulle jag ha varit betydligt nöjdare.

När dragdörrarna äntligen var klara och levererade upptäckte vi att en av de åtta glasdörrarna var sönder. Igen tog det flera veckor innan de lyckades byta glaset och eftersom de hade glömt att leverera listen som också fanns i vår beställning fick vi också den nu. Vid själva installationen märkte vi dock att listen var en meter för kort på vardera sida.Grannen hjälpte till med installationen, och det tog inte länge före dörrarna var monterade. Den övre dekorationslisten hittade vi sedan på Byggmax och limmades fast denna vecka.

Budgeten överskreds med någon tusenlapp men nöjda är vi med slutresultatet även om det tog länge att komma hit.

3 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Snyggt!
  Vi planerar att göra samma sak - dvs att omvandla utrymmet vid snedtaket till att bli en garderob. Hur höga är era dörrar (mer för att vi ska få ett hum om hur mycket att snedtaket som vi bör stjäla)? Och hur mycket kostade kalaset på ett ungefär?


  Mvh
  Åsa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Våra dörrar är ungefär 160 cm höga men då är våra garderober rätt så djupa, och då får man plats med mycket där bakom :) Priset varierade ganska mycket beroende på material och hur man väljer att inreda garderoberna. Totalkostnaden för våra garderober blev ungefär 2000 euro.

   Delete