Friday, February 20, 2015

Tre chokladers ostkaka

Blev inspirerad att göra ett av bidragen i en tårttävling som jag läste om i kvällstidningen en dag. Och redan samma kväll letade jag upp ett recept. Tårtan var riktigt god och jag kommer definitivt att göra den fler gånger, men den var rätt så mäktig så rekommenderar mindre portioner än på bilden.



1 rad Domino-kex
50g smör
9 gelatinblad
3 x 130g choklad (vit, mjölk och mörk)
0,5 dl socker
6 dl grädde
400g färskost
Krossa kexen och smält smöret. Blanda dem.
Täck bottnet på en kakform med löstagbara kanter med bakplåtspapper och fördela kexblandningen jämnt i kakformen. Låt svalna i kylen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa grädde och socker.
Smält chokladen i tre olika skålar.
Dela färskosten jämnt i de tre olika chokladskålarna. Blanda.
Smält gelatinbladen i ungefär en deciliter kokande vatten, dela sedan blandningen jämnt i de tre olika chokladskålarna. Rör om samtidigt som gelatinblandningen hälls i.
Dela den vispade grädden jämnt i de tre olika chokladskålarna. Blanda.
Häll chokladblandingarna i formen, var för sig. Vill man försäkra sig om chokladblandningarna inte blandas samman kan man kyla ner formen i kylskåpet i fem minuter innan man tillsätter nästa chokladblandning.
Förvara kakan gärna i kylskåpet över natten innan servering.




No comments:

Post a Comment