Har blivit en tradition på arbetet att bjuda på nånting vid olika
speciella tillfällen. Sista arbetsdagen är ett sånt tillfälle och jag
valde att bjuda på lyxbitar efter att ha rådfrågat en kollega.
4½ dl socker
3¾ dl mjöl
3 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
4½ msk kakao
225 g smält smör
3¾ dl mjöl
3 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
4½ msk kakao
225 g smält smör
2 dl kokande vatten
3 ägg
3 ägg
Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop smöret och vattnet samt de lättvispade äggen. Grädda i långpanna
175º C ca 20- 30 min.
Smörkräm:
225 g smör
225 g florsocker
2 äggulor
4 droppar pepparmyntolja
225 g florsocker
2 äggulor
4 droppar pepparmyntolja
Vispa smör och florsocker. Vispa ner
äggulorna ett i sänder.Rör till sist ner oljan(essensen). Breds över den
kalla kakan. Sätt i frysen ca 30min.
Chokladkräm:
200 g blockchoklad
4 msk olja
4 msk olja
Smält chokladen,tillsätt oljan. Bred snabbt på kakan. Skär den i bitar.
Förvaras kallt.
No comments:
Post a Comment