Är inte direkt högsäsong för hallon men har man tur kan man hitta utländska hallon i affären. Tyvärr var dessa lite för söta för min smak och hade gärna fått vara lite surare, kunde ha minskat i på sockret om jag varit klok nog att provsmaka före.
Botten:
50g smör
10 Digestive-kex
50g smör
10 Digestive-kex
2 msk socker
Smält smöret och blanda det med de krossade kexen. Tryck ut blandningen i en ugnsform med löstagbara kanter och ställ formen i kylskåpet för kylning.
Fyllning:
400g naturell färskost
2 dl vispad grädde
240g florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
3 gelatinblad
1 msk citronsaft
1,5 dl frysta hallon
2 dl vispad grädde
240g florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
3 gelatinblad
1 msk citronsaft
1,5 dl frysta hallon
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och blanda de sedan med den uppvärmda citronsaften. Pressa ur saften ur 0,5 dl frysta hallon. Blanda de övriga ingredienserna sinsemellan och sedan rör i Gelatinblad-citron-blandningen.
No comments:
Post a Comment