Blev inspirerad att göra ett av bidragen i en tårttävling som jag läste
om i kvällstidningen en dag. Och redan samma kväll letade jag upp ett
recept. Tårtan var riktigt god och jag kommer definitivt att göra den
fler gånger, men den var rätt så mäktig så rekommenderar mindre
portioner än på bilden.
1 rad Domino-kex
50g smör
9 gelatinblad
3 x 130g choklad (vit, mjölk och mörk)
0,5 dl socker
6 dl grädde
400g färskost
Krossa kexen och smält smöret. Blanda dem.
Täck bottnet på en kakform med löstagbara
kanter med bakplåtspapper och fördela kexblandningen jämnt i kakformen.
Låt svalna i kylen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa grädde och socker.
Smält chokladen i tre olika skålar.
Dela färskosten jämnt i de tre olika chokladskålarna. Blanda.
Smält gelatinbladen i ungefär en
deciliter kokande vatten, dela sedan blandningen jämnt i de tre olika
chokladskålarna. Rör om samtidigt som gelatinblandningen hälls i.
Dela den vispade grädden jämnt i de tre olika chokladskålarna. Blanda.
Häll chokladblandingarna i formen, var
för sig. Vill man försäkra sig om chokladblandningarna inte blandas
samman kan man kyla ner formen i kylskåpet i fem minuter innan man
tillsätter nästa chokladblandning.
Förvara kakan gärna i kylskåpet över natten innan servering.
Förvara kakan gärna i kylskåpet över natten innan servering.
No comments:
Post a Comment