Halloween i kombination med tårta kan ju inte resultera i något annat än en red velvet tårta?
1 2/3 dl mjölk
1 1/3 msk vinäger
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk röd pastafärg
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 3/4 dl mjöl
2/3 msk salt
2/3 tsk soda
1 1/3 msk vinäger
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk röd pastafärg
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 3/4 dl mjöl
2/3 msk salt
2/3 tsk soda
Gör så här:
Smöra en form på 24cm.
Blanda mjölk och 2/3 msk vinäger och låt stå.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.
Blanda kakao, pastafärg och vaniljpulver.
Sikta kakao/pastafärg/vaniljblandningen ner i äggsmeten. Blanda väl.
Blanda i mjölkblandningen, mjölet och saltet.
Blanda sodan och resten av vinägern i en skild skål före denna blandning blandas med de övriga ingredienserna.
Grädda 40 min i nedre delen av ugnen i 175 grader.
Som fyllning använde jag krossade frysta hallon och kräm av Philadelphia-ost, florsocker, vaniljpulver och smör.
Täckte kakan med smörkräm innan jag lade på täcket av sockerpasta, de döda rosorna gjorde jag också i sockerpasta.
No comments:
Post a Comment